650 meter heg in Gronsveld

Door het aanplanten van heggen voegt de familie Houten meer bioversiteit toe aan hun percelen grasland. Hier worden niet alleen de natuur en zijzelf, maar ook hun vee en de omgeving blij van. De heggen passen in het Limburgs landschap en sluiten aan bij de landschapselementen in de omgeving.

In dit project wordt 650 strekkende meter heg aangeplant, de hoofdsoort is meidoorn (70%) met de mengsoorten met hiernaast sleedoorn (15%) en Gelderse roos (15%).

Het eerste deel is in het voorjaar 2023 aangeplant. Help jij mee om de aanplant van het tweede deel komende winter te realiseren? 

Foto's: Erin Koopmans

5
06/07/2023
07:32

Anoniem

Bekijk alle
  Bekijk alle
28/06/2023 | 12:07

Heggen in Gronsveld voor Natuur om de Hoek

Heggen in Gronsveld voor Natuur om de Hoek In het Limburgse Gronsveld is SBNL Natuurfonds een nieuw pilotproject gestart in het kader van de campagne Natuur om de Hoek. Door het aanplanten van heggen wil de Gronsveldse familie Houten de biodiversiteit van hun percelen grasland verhogen. De heggen passen in het Limburgse landschap en sluiten aan bij de landschapselementen die al in de omgeving aanwezig zijn. In het project wordt 650 strekkende meter heg aangeplant. De hoofdsoort is meidoorn (70%), met daarnaast sleedoorn (15%) en Gelderse roos (15%). Het eerste deel is in het voorjaar van 2023 al aangeplant. De aanleg van het tweede deel heggen is gepland in het najaar van 2023. Wilt u hieraan bijdragen? Scan dan de QR-code hiernaast of ga naar: https://limburg.sbnl-natuuromdehoek.nl/project/650-meter-heg-in-gronsveld    Dit artkel is verschenen in de 2023 zomer-editie van Mijn Natuur, kwartaalblad van SBNL Natuurfonds. Voor de donatie aan dit project via deze website kunt u de doneer nu knop gebruiken.